Борба против Короне

Борба против Короне

Према последњим подацима од 319 узорака из Пчињског округа, укупно jе 28 позитивних на коронавирус.

Од тог броjа 16 jе из Врања, 5 из Владичиног Хана, 3 из Буjановца и по 2 из Сурдулице и Прешева.

У две ковид болнице ЗЦ Врање хоспитализовано jе 50 пациjената. Од тог броjа 44 су  позитивна на коронавирус и исто толико има бронхопнеумониjу.

На кисеонику jе 36 пациjената. На болничко лечење примљено jе пет пациjената, отпуштено исто толико, од чега jе jедан транспортован у Крушевац, а jош jедан у Ниш.

 

Према последњим подацима Градског штаба за ванредне ситуациjе у Врању од 192 узорка из Пчињског округа, укупно jе 20 позитивних на коронавирус. Од тог броjа 14 jе из Врања, док су по 3 новозаражена из Владичиног Хана и Босилеграда. У осталим општинама округа ниjе било нових заражавања вирусом ковид 19.

*

У две ковид болнице хоспитализовано jе 50 пациjената. Од тог броjа 43 су  позитивна на коронавирус и исто толико има бронхопнеумониjу. На кисеонику jе 36 пациjената. На болничко лечење примљено jе пет пациjената, отпуштено исто толико, од чега jе jедан транспортован у Крушевац.

Последњи пут измењено понедељак, 10 мај 2021 09:52

Проф. др Бранислав Тиодоровић, епидемиолог и члан Кризног штаба најавио је да ће се следеће недеље можда разговарати о присуству публике на спортским теренима, али ће бити  у ограниченом броју.

Места за вакцинацију отворена су и викендом – и није потребно заказивање.

Једну од четири врсте вакцине грађани могу да приме у домовима здравља, спортским и културним објекатима, на сајмовима, у тржним центрима, али и у аутобусима.

Очекује се да ће нова седница Кризног штаба бити средином наредне недеље.

Павле Зелић из Агенције за лекове и медицинска средства Србије изјавио је да су све вакцине против коронавируса апсолутно безбедне, о чему сведочи и податак да је до сада забележено само 890 нежељених реакција, односно много мање од једног процента датих доза.

Нагласио је да се коронавирус не предаје и показује да је "врло отпоран и жилав" на све покушаје да му се супротстави, осим када је реч о вакцинама.

Извор: РТС

Према последњим подацима од 332 узорка из Пчињског округа, укупно је 16 позитивних на коронавирус.

Од тог броја 12 је из Врања, док су по 2 новозаражена из Владичиног Хана и Сурдулице. У осталим општинама округа није било нових заражавања вирусом ковид 19.

У две ковид болнице ЗЦ Врање хоспитализовано је 50 пацијената. Од тог броја 43 су позитивна на коронавирус и исто толико има бронхопнеумонију.

На кисеонику је 36 пацијената. На болничко лечење примљено је пет пацијената, отпуштено шест, од чега је један транспортован у Крушевац.

Страна 1 од 20