Образовање

Образовање

БРИТАНСКИ САВЕТ У СРБИЈИ ПОКРЕНУО ПЛАТФОРМУ ЗА УЧЕЊЕ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

БРИТАНСКИ САВЕТ У СРБИЈИ ПОКРЕНУО ПЛАТФОРМУ ЗА УЧЕЊЕ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА (0)

Као одговор на повећану тражњу за онлајн предавањима и оцењивањем енглеског језика, Британски савет у Србији је покренуо „English Online“ глобалну дигиталну платформу за учење енглеског језика.

„English Online“је дизајниран да побољша вештине енглеског језика ученика, омогућавајући им да прилагоде своје учење, одаберу распоред часова и придруже се интерактивним часовима уживо. Наставу воде наставници Британског савета, а часу може да се прикључи максимално десет ученика из целог света.

Платформа нуди интерактивне онлајн часове у трајању од 55 минута, који су осмишљени према потребама ученика. Ученици енглеског језика могу да приступе платформи „English Online“ где год да се налазе и усаврше своје језичке вештине 24 сата дневно, 7 дана у недељи. По завршетку сваког тематског пакета, ученик добија сертификат о завршеном курсу.

Програм су сачинили стручњаци за енглески језик Британског савета. „English Online“нуди интегрисани програм учења од нивоа А2 до Ц1. Ученици могу да полажу бесплатни „English Online“ тест, дефинишу ниво знања и започну учење на прави начин.

За више информација о платформи посетите: www.britishcouncil.rs/english/english-online.

Извор: Британски савет и Координационо тело

Изменама и допунама Закона о средњем образовању одлаже се за још две године увођење полагања такозване државне матуре, рекао је у Скупштини Србије министар просвете Бранко Ружић.

Образлажући измене Закона о средњем образовању, Ружић је рекао да је предвиђено померање увођења тих испита за две године.

То би, каже, значило да ће први завршни испит бити одржан на крају школске 2022/23. за трогодишње школе, а пуна имплементација државне матуре са полагањем опште стручне и уметничке матуре школске 2023/24. године.

Ружић је објаснио да је државна матура термин који се користи како би се објединио читав процес једним називом и састоји се од завршног испита након трогодишњег школовања и од опште стручне и уметничке матуре којима се завршава четворогодишње средњошколско школовање.

Према његовим речима, претходно је било планирано да се оваква матура полаже још од 2014. године, али је било законских неусклађености, те да је боље да овај посао буде урађен квалитетно.

Ружић је истакао да државна матура треба да постане спона између средњошколског образовања и високог образовања, да је факултети признају као пролаз, као и да се омогући већа доступност студирању, али не на уштрб квалитета.

Извор: РТС

Ученици музичке школе у Бујановцу освојили су сјајне награде на Републичком такмичењу музичких и балетских школа Србије.

Ученици из класе наставника Стоименов Милоша, Алекса Пешић, ученик другог разреда, освојио је прву награду у предкатегорији.

Немања Илић такође ученик другог разреда освојио је трећу награду у првој категорији.

"На такмичењу је био велики број такмичара из целе Србије, али поред изузетно јаке конкуренције  наши ђаци су успели да се изборе за високе пласмане и представе школу и нашу општину у најбољем светлу", рекао је за нашу телевизију наставник Милош Стоименов.

Основна школа „Вук Караџић“ у Левосоју у свакој генерацији изнедрује ђаке који постижу успехе како у оквиру наставе тако и у ван наставним активностима.

Без обзира на пандемију корона вируса која траје више од годину дана ученици ове школе, са својим учитељима и наставницима марљиво раде тако да и ове године нису изостали успеси.

Основце из ове школе који су четврти разред постигли су одличне резулатете на Окружном такмичењу из математике. Њихова учитељица Марина Манасијевић презадовољна је са оним што су њени ђаци урадили.

Друго место освојио је Филип Стаменковић, док су његове другарице Петра Стојановић и Ања Атанасковић, као и друг Симеон Милошевић награђени дипломама.

Последњи пут измењено уторак, 27 април 2021 14:39

Сваке године, 22-ог априла обележава се Међународни дан планете Земље  у циљу скретања пажње грађанима на значај очувања природе и спречавања негативних последица по животну средину.

Значај обележавања тог датума је упозорење на опасности које прете животу на Земљи, екосистемима и урбаним зонама, услед развоја индустрије, повећане потрошње енергије, глобалног загревања и климатских промена, како би светска популација постала свесна своје одговорности према планети на којој живи и тако смањила негативан утицај на животну средину.

Тим поводом ђаци и професори средње школе Свети Сава у Бујановцу посадили су дрвеће у дворишту школе. Поједини образовни профили презентовали своје активности.

"Важно је да нисмо изгубили ни једну школску годину и да имамо континуитет у образовању иако живимо у ванредним околностима", рекао је за РТС министар просвете Бранко Ружић.

"Наставницима је дозвољено да од програма одступе до 20 одсто како би се са ђацима фокусирали на најважније. Сам процес није заустављен, стечено знање није угрожено", нагласио је Ружић.

Министар просвете је рекао да се око 55.000 просветних радника вакцинисало. што је нешто више од трећине запослених.

Извор: РТС

Страна 1 од 2