Образовање

Образовање

БРИТАНСКИ САВЕТ У СРБИЈИ ПОКРЕНУО ПЛАТФОРМУ ЗА УЧЕЊЕ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА

БРИТАНСКИ САВЕТ У СРБИЈИ ПОКРЕНУО ПЛАТФОРМУ ЗА УЧЕЊЕ ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА (0)

Као одговор на повећану тражњу за онлајн предавањима и оцењивањем енглеског језика, Британски савет у Србији је покренуо „English Online“ глобалну дигиталну платформу за учење енглеског језика.

„English Online“је дизајниран да побољша вештине енглеског језика ученика, омогућавајући им да прилагоде своје учење, одаберу распоред часова и придруже се интерактивним часовима уживо. Наставу воде наставници Британског савета, а часу може да се прикључи максимално десет ученика из целог света.

Платформа нуди интерактивне онлајн часове у трајању од 55 минута, који су осмишљени према потребама ученика. Ученици енглеског језика могу да приступе платформи „English Online“ где год да се налазе и усаврше своје језичке вештине 24 сата дневно, 7 дана у недељи. По завршетку сваког тематског пакета, ученик добија сертификат о завршеном курсу.

Програм су сачинили стручњаци за енглески језик Британског савета. „English Online“нуди интегрисани програм учења од нивоа А2 до Ц1. Ученици могу да полажу бесплатни „English Online“ тест, дефинишу ниво знања и започну учење на прави начин.

За више информација о платформи посетите: www.britishcouncil.rs/english/english-online.

Извор: Британски савет и Координационо тело

Министар просвете Бранко Ружић , шеф мисије ОЕБС -а у Србији Јан Братху и амбасадорка ЕУ Емануеле Гауфрет бораве данас  у Бујановцу. Они ће  са локалним политичким и институционалним представницима, присуствовати почетку нове академске године на Економском факултету- филијале Суботица .  Гости ће у Бујановцу разговарати и са представницима локалне самоуправе.

Поводом манифестације  „Дечија недеља“  ђаци прваци из ОШ Б“Бранко Радичевић „ у Бујановацу данас су са  учитељицама посетили библиотеку. Весела граја само је показала колико су били одушевљени сусретом са књигама.Библиотека  располаже са 70 хиљада књига , има знатан број читалаца , а време короне показало је да се у оваквим кризним ситуацијама чита више него иначе.Предстојећи сајам књига у новембру биће прилика да се набаве нови наслови, како би читаоци могли да сазнају  и прочитају најновија издања.

Ученици бујановачких Средњих школа “Свети Сава” и “Сезаи Сурои” заједно су обележили Дан мира и  јединственим наступом  потврдили заједничку  поруку „Уједињено можемо све“ . У дворишту Средње школе “Сезаи Сурои”  симболично су пуштени бели балони уз поруку „Заједно за мир“ након доласка  ученика “Свети Сава  .Уважавањем и поштовањем различитости  сузбијамо предрасуде и постижемо мир и разумевање заједничке су поруке са овог скупа.

Председник ученичког Парламента у ССШ „Свети Сава“ у Бујановцу рекао је да су ученички парламенти две средње школе у Бујановцу у сарадњи желели да јавности пошаљу заједничку поруку.А то је да је мир  њихова заједничка снага и да желе да то промовишу кроз заједничке акције. Оценио је да сукобе изазивају   разне  политичке изјаве. Млади људи  из мултиетничке општине Бујановац требало би да се труде  да не реагују на то већ да заједничим снагама мењају ствари на боље  .

Интонирањем државне химне за 390 ученика средње стручне школе „Свети Сава“  означен је почетак нове школске године. Настава ће, како је најављено у свим школама трајати 45 минута, и сви се надају да ће тако и остати. Ученици су се ужелели пре свега међусобног дружења.

Наталија и Богдан из средње школе Свети Сава  потврдили су да су једва чекали почетак наставе и да је жива реч професора много боља од онлајн наставе.

И професори такође желе да се овакав вид наставе  одржи, потврдила је професор Јелена Ристић.

Професорка Ристић честитала је свим ученицима ове школе почетак школске године уз подсећање да су примењене све противепидемијске мере како би се ученици и професори заштитили у време пандемије.

 

Ове године , почетку школе подједнако се радују и ученици и професори. а чини се и родитељи, оцена је директорке Средње стручне школе „Свети Сава“. Иначе, ова школа у потпуности је спремна за почетак нове школске године.

 Директорка Бисерка Јовић истакла је да ће часови трајати 45 минута, настава ће се одвијати у школи, а почетак ће свакако обележити интонирање државне химне путем разгласа. Под покровитељством ресорног министарства уводи се интернет који ће бити бесплатан и за школу и за ученике.

Иначе, пред почетак нове школске године родитељски састанак за ученике 1. разреда ове средње школе  одржан је данас  на спортском терену у школском дворишту од 9 до 14 сати према утврђеном распореду за укупно пет образовних  профила. Позвани су сви родитеље да присуствују родитељском састанку како би се упознали са разредним старешинама и показали одговорност према својој деци.

Страна 1 од 3