Савић: Стање безбедности у протеклих шест месеци задовољавајуће

Данас је одржан састанак Савета за безбедност и превенцију криминалитета општине Бујановац, на коме је разматрана безбедносна ситуација на територији Бујановца, затим стање везано за епидемиолошку ситуацију корона вирусом и проценат вакцинисаности грађана.

"Стање безбедности у протеклих шест месеци је задовољавајуће. Нисмо имали у том периду случајеве који би погоршали ту ситуацију нити случајева који су могли да доведу до узнемиравања јавности. Тај период карактерише смањење броја кривичних пријава и смањење броја прекршаја по јавном реду и миру. Што се тиче безбедности саобраћаја имамо неповољније стање. Када је у питању стање криминалитета, имамо смањење броја везаних за пандемију у смисли да нисмо имали пријаве грађана по непоступању по здравственим прописима. А смањен је и број свих кривичних дела. Резултати рада Полицијске станице Бујановац су добри", наглашава Горан Савић начелник Полицијске станице Бујановац и додаје:

"Оно што није добро је повећан број насиља у породици, угрожавање сигурности и насилничког понашања".

На састанку је приказана и презентација пројекта из области безбедности који спроводи мисија ОЕБС-а у Србији у сарадњи са општином.

Разматран је и проблем решавања депоније, путем рециклаже отпада.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.