Хроника

Хроника

На граничном прелазу Прешево цариници су открили сакривене мигранте, када је на улазној страни за детаљан преглед издвојен камион, који је натоварен робом из Грчке транзитирао кроз нашу земљу на путу ка ЕУ.

Цариници су у једном од палетарника на камионској приколици, намењеном за одлагање алата, пронашли тројицу склупчаних младића из Бангладеша.

Мигранте је у даљу надлежност преузела полиција.

МУП Србије саопштава да је шест особа ухапшено због сумње да су издавале фласификоване личне исправе, као и лажне резултате тестовa на коронавирус.

Ухапшени се терете да су у претходна четири месеца проналазили особе заинтересоване за набављање лажних јавних докумената (пасоше Републике Србије и земаља Европске уније, личне карте, возачке дoзволе), саопштио је МУП.

Сумња се да су издале и више десетина лажних резултата тестова на ковид 19, налепнице за вакцине произвођача "Фајзер-Бионтек", дипломе, визе, печате за пасош.

Терете се да су за израду фалсификованих докумената, којих је било више од хиљаду, наплаћивали од 100 до 800 евра по документу.

Како је саопштено из Тужилаштва за организовани криминал, у току су претреси на више локација.

На подручју Полицијске управе у Врању, 23. децембра ове годинe, регистроване су две саобраћајне незгоде.

 

Три особе су задобиле лаке телесне повреде.

 

 

На подручју Полицијске управе у Врању, 22. децембра ове годинe, регистрована је једна саобраћајна незгода у којој је  једна особа задобила тешке телесне повреде.

 


Нико није повређен након јаке експлозије и пожара на аутобусу градског превоза, који је потпуно изгорео на стајалишту у Нишкој Бањи. У полицији потврђују да је пожар локализован, али наводе да су екипе још на терену и утврђују узрок.

Јаку експлозију чули су становници Нишке Бање, а потом и видели како на стајалишту гори аутобус око 13:40, када су пожар и пријавили полицији. Кажу да су убрзо стигли ватрогасци, а послали су и фотографије аутобуса у пламену, који је на крају потпуно изгорео.

Чула се и јака експлозија, баш је пуцало, а убрзо су дошли ватрогасци и тренутно гасе пожар - наводе очевици.

У нишкој полицији кажу да је на терену 6 ватрогасаца са 3 возила и да је пожар локализован.

Није било повређених, а екипе су на терену и утврђују узрок пожара - додају у полицији.

О пожару је обавештено Основно јавно тужилаштво.

Страна 1 од 2