Хроника

Хроника

Полиција је у близини путног правца ка селима Велики Трновац - Брезница у општини Бујановац у напуштеном млину у душеку,  пронашла 4 пушке, које су оксидирале.Пронашли су једну аутоматску пушку са оквиром и муницијом, једну полуатоматску, ловачку и једну малог калибра.Полиција је извршила увиђај и предузима оперативне радње на откривању извршилаца кривичног дела, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и ескплозивног материјала, саопштило је Основно јавно тужилаштво у Врању.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Врању јуче су, током редовне контроле на подручју града, зауставили четрдесетједногодишњег мушкарца који је возио електрични бицикл са 1,22 промила алкохола у организму.

Возач је задржан до 12 сати и против њега ће бити поднета прекршајна пријава из Закона о безбедности саобраћаја.

На подручју Полицијске управе у Врању, од 23. до 25. jула ове године,  регистроване су четири  саобраћајне  незгоде.

Једна особа је задобила лаке телесне повреде.

Због управљања возилом под дејством алкохола  задржане су две особе.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу, Посебног одељења за сузбијање корупције, ухапшени су: Виктор Ф. шумарски и ловни инспектор из Врања, због сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја и М.П. одговорно лице Авиум ДОО и Д.А. одговорно лице Пинус-СЦ, обојица из Сурдулице , због сумње да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.

Осумњиченима је одређено полицијско задржавање до 48 сати и у том року ће бити саслушани  у Вишем тужилаштву у Нишу.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Бујановцу, брзом акцијом, ухапсили су Б. Ђ. (1983) и Г. Ђ. (1989) из околине овог града, због постојања основа сумње да су извршили кривичнo дело тешка крађа.

Сумња се да су они провалили у просторије једног стоваришта у Бујановцу и украли грађевински материјал.

Полиција је пронашла украдени материјал и вратила га власнику.

По налогу заменика тужиоца Основног јавног тужилаштва у Врању, осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени тужилаштву.

Страна 1 од 4