На састанку Општинског одбора Српске напредне, бујановачки напредњаци упутили су захтев Извршном одбору странке за смену Зорана Станковића са места председника владиног Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу.

По речима Ненада Митровића, народног посланика и председника бујановачког општинског одбора СНС-а, Станковић за девет година, колико је на позицији председника Координационг тела ниједан проблем није решио везан за три општине на југу Србије.

„Оно што му посебно замерамо је чињеница да није дошао у нашу општину након формирања свеалбанске већине и није пружио подршку Србима у том тренутку“, истакао је Митровић у изјави за РТВ Бујановац.

Општински одбор Српске напредне странке у Бујановцу изгласао је неповерење члану Председништва те партије и министру одбране Небојши Стефановићу, изјавио је за РТВ Бујановац Ненад Митровић, народни посланик и председник општинског одбора СНС у Бујановцу. 

„Општински одбор у Бујановцу гласао је на основу иницијативе месних одбора, на чију иницијативу се гласало о поверењу Стефановићу. Водили смо се чињеницом да је Стефановић, док је био министар полиције, најодговорнији за прислушкивање председника државе. Самим тим, ако је могао да прислушкује Вучића, шта могу очекивати обични грађани“, истиче Митровић и додаје да је од 26 чланова одбора, за смену Стефановића гласало 24 присутних.

 

 

Министар спољних послова Никола Селаковић рекао је да ће од данас вечни палмен пламтети и на Гробљу ослободилаца Београда, али то није једини разлог и повод посете Србији руског министра Сергеја Лаврова. Биће разговора о енергетици, железници, војнотехничкој сарадњи и свему ономе што су додирне тачке, истакао је Селаковић.Министар Никола Селаковић рекао је да је неприхватљиво да се говори о рушењу Републике Српске као једног од ентитета БиХ и наводи да Србија сматра да Дејтонски споразум не може да се мења без сагласности сва три конститутивна народа и оба ентитета. Министар спољних послова Никола Селаковић рекао је, гостујући , да је прво симболика чина у томе што шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, доајен у међународној дипломатији, доноси тај вечни пламен.Према његовим речима, вечни пламен који са Гроба незнаног јунака у Москви долази на Гробље ослободилаца које је симбол братства по оружју и заједничке борбе српских и руских војника у Другом светском рату, у заједничкој борби против заједничког непријатеља – а то су фашизам и нацизам, који су и победили."Од данас ће вечни палмен пренет са Гроба незнаног јунака горети и пламтети и на Гробљу ослободилаца Београда, то није једини разлог и повод посете министра Лаврова, за нас су ти односи веома важни", рекао је Селаковић.Указује да је спољнотрговинска размена била већа од три милијарде долара, прошле године што је показатељ озбиљности и присности односа двеју држава.Селаковић каже да је за октобар била планирана посета председника Владимира Путина, ковид је у доброј мери отежао реализацију посете. Истиче да су руски пријатељи и руска страна рекли да су такве спољнополитичке активности ограничене у оваквим условима."Надам се да ће до те посете доћи и да ће председник Путин присуствовати великом освећењу Храма, када ће то бити не може нико од нас да предвиди", рекао је Селаковић.Са Лавровом ће се разговарати о вакцинама, и о свему ономе што су заједничке теме и додирне тачке, где сарадњом можемо заједнички више да урадимо, закљ

Последњи пут измењено уторак, 15 децембар 2020 11:56