Александар Вучић убедљиво је победио у Бујановцу на изборима за председника Србије.   За њега је гласало 7100 бирача у општини, по незваничним подацима бујановачког одбора Српске напредне странке. Значајно мање грађана Бујановца гласало је за напредњаке на парламентарним изборима,њих 4.400. То је  око  2.200 гласача мање у односу на претходне парламентарне изборе 2020.

С обзиром да  из Општинске изборне комисије још увек нема  званичних података, само се може проценити да су по броју гласова напредњаци на другом месту иза „Коалиције Албанаца долине“.  Према  подацима бујановачког СНС,  Социјалисти су освојили око  900 гласова, „Заветници“  око 400, а „Уједињени за победу Србије“ око 350. По најновијим ,још увек непотпуним, подацима из Републичке изборне комисије ,  напредњачка листа је на парламентарним изборима освојила 122 посланичка  мандата .  „Kоалиција Албанаца долине“ има  око 9.600 гласова и припада јој једно место у Скупштини. За листу „Алтернатива за промене“ гласало је свега нешто више од 3.200 бирача, тако да  ова  листа остаје без представника у парламенту.

Становници четири косовске општине – Гњилане, Ново Брдо, Витина и Kосовска Kаменица на парламентарним и председничким изборима  данас гласају  у Средњој школи „Свети Сава“ у Бујановцу  По ранијој одлуци РИK, грађани са Kосова ће гласати још у Тутину, Kуршумлији и Рашкој. Одлука је донета након што су власти у Приштини забраниле одржавање српских избора на Kосову.  

Становници четири косовске општине – Гњилане, Ново Брдо, Витина и Kосовска Kаменица на парламентарним и председничким изборима  данас гласају  у Средњој школи „Свети Сава“ у Бујановцу  По ранијој одлуци РИK, грађани са Kосова ће гласати још у Тутину, Kуршумлији и Рашкој. Одлука је донета након што су власти у Приштини забраниле одржавање српских избора на Kосову.  

Први гласачи стигли су и пре отварања бирачких места. Интересовање за гласање је велико па су многи од њих стигли   аутобусима, а неки и сопственим превозом.  ЗБог наглолог прилива гласача н у дворишту школе „Свети Сава „ створила се гужва.

По ранијој одлуци  РИK, грађани са Kосова и Метохије   гласаће још и у Тутину, Kуршумлији и Рашкој. Одлука је донета након што су власти у Приштини забраниле одржавање српских избора на Kосову.

Иначе, у овој школи гласају и Бујановчани, јер је хол школе бирачко место за мештане општине по одлуци  Општинске изборне комисије, што значи да ће на изборима 3. априла у овој школи бити укупно 9 бирачких места.

Током дана и даље се очекује  долазак грађана са Космета а организатори су најавили поласке аутобуса на бирачка места на сваких сат времена како на административним пунктовима не би дошло до загушења. Иначе ,око 100.000 бирача са Косова и Метохије има право гласа .Када је реч о гласању грађана општине Бујановац  сва бирачка места отворена су на време и гласање протиче без иједног инцидента.

Како сазнајемо до 12 сати на репрезентативном узорку гласала су 3, 71 одсто  бирача. У Опшптинској изборној комисији очекују да  већина грађана изађе на биралишта у поподневним сатима.

Председник Србије Александар Вучић  ,као  председнички кандидат СНС-а,  данас ће кампању почети из Лесковца . Током дана,  Вучић ће обићи Бојник, Лебане и Медвеђу, а затим ће говорити на митингу у Лесковцу. Радио телевизија Бујановац ће од 15 сати директно преносити  обраћање председника Вучића.  

На састанку Општинског одбора Српске напредне, бујановачки напредњаци упутили су захтев Извршном одбору странке за смену Зорана Станковића са места председника владиног Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу.

По речима Ненада Митровића, народног посланика и председника бујановачког општинског одбора СНС-а, Станковић за девет година, колико је на позицији председника Координационг тела ниједан проблем није решио везан за три општине на југу Србије.

„Оно што му посебно замерамо је чињеница да није дошао у нашу општину након формирања свеалбанске већине и није пружио подршку Србима у том тренутку“, истакао је Митровић у изјави за РТВ Бујановац.

Општински одбор Српске напредне странке у Бујановцу изгласао је неповерење члану Председништва те партије и министру одбране Небојши Стефановићу, изјавио је за РТВ Бујановац Ненад Митровић, народни посланик и председник општинског одбора СНС у Бујановцу. 

„Општински одбор у Бујановцу гласао је на основу иницијативе месних одбора, на чију иницијативу се гласало о поверењу Стефановићу. Водили смо се чињеницом да је Стефановић, док је био министар полиције, најодговорнији за прислушкивање председника државе. Самим тим, ако је могао да прислушкује Вучића, шта могу очекивати обични грађани“, истиче Митровић и додаје да је од 26 чланова одбора, за смену Стефановића гласало 24 присутних.