Здравље

Здравље

За преглед на мобилном дигиталном мамографу нишког Kлиничког центра, који је постављен испред Спортске хале у Врању и даље влада велико интересовање жена. Према статистичким подацима, од почетка рада до 20. октобра, прегледано је око хиљаду жена из Пчињског округа. Дневно се у просеку прегледа 80 жена. Термини за заказивање прегледа попуњени су до 01.11.2021. године. Телефони за заказивање мамографије су: 064/8990466 у термину од 12 до 19сати  и 414 -581 у термину од 9 до 19часова. Дигитални мамограф биће постављен у Врању док год буде постојало интересовање за вршење прегледа. Резултати се шаљу на кућну адресе и  уколико постоји потреба упућују се на даљу дијагностику. Прегледи се обављају уз поштовање свих важећих прописаних епидемиолошких мера заштите од ковида 19. Акција се одвија уз подршку републичког Министарства здравља, Kлиничког центра Ниш, руководстства Града Врања и Фондације Њеног Kраљевског Височанства Принцезе Kатарине.

Бесплатне систематске прегледе грађани ће моћи да обаве и предстојећег викенда (14,15. август) у Дому здравља у Бујановцу, подсетила је вд директорке Дома здравља др Далиборка Павловић.др Павловић напоменула је да ће у оквиру систематских прегледа грађани, уз општи преглед, моћи да провере шећер у крви, ЕKГ, притисак, а биће им омогућен и специјалистички ОРЛ преглед, посебно и преглед слуха. Лабораторијске анализе, ултразвук стомака и рендген, такође ће бити доступни грађанима свих старосних категорија.Здравствено стање ће моћи да провере сви грађани, укључујући оне без здравственог осигурања, односно без здравствених књижица. Прегледи ће се обављати од 8 до 14 часова. Акција бесплатних систематских прегледа организована је и прошлог викенда, када је, како нам је речено у Дому здравља, ову могућност искористило око 80 грађана.

 Током овог викенда  у Дому здравља Бујановац  биће организовани бесплатни превентивни здравствени прегледи, без обзира да ли лице има здравствено осигурање или не. Овог викенда грађани ће моћи да обаве  дерматолошки преглед.   и позива све грађане да обаве превентивне прегледе и тиме позитивно утичу на своје здравље. Бесплатни ОРЛ превентивни преглед биће организован наредног викенда.Вд директорке Дома здравља др Далиборка Павловић изјавила је да су ови прегледи изузетно значајни за очување здравља и позвала све грађане да обаве превентивне прегледе и тиме позитивно утичу на своје здравље.

Трећа транша вакцина против сезонског грипа стигла је у бујановачки дом здравља. Вакцина има довољни каже директорка ове установе докторка Далиборка Павловић. Из дома здравља позивају хроничне болеснике, старије од 65 година и оне којима су изабрани лекари то препоручили, да приме вакцине, ако то већ нису урадили.

Последњи пут измењено понедељак, 28 децембар 2020 12:21

Општинско веће Бујановац усвојило је нацрт одлуке о измени оснивачког акта здравствене установе Апотеке  Бујановац. Усвојен је и финансијски извештај ове установе, који ће бити разматран на седници Скупштине почетком наредне недеље.Донето је и решење којим је Насиму Реџепију  продужен рок на три месеца у коме ће и даље обављати дужност начелника општинске управе.